Přináším vám to nej.. z netu a mailíků :o)

Muzika

12 letá holčička ohromila svět svým zpěvem se zavřenými ústy

9. června 2017 v 20:38 | jask*
Tato mladá slečna naprosto ohromila sál, když se na show "America´s got talent" předvedla úžasnou píseň, kterou zazpívala tak, aby to vypadalo, že zpívá její plyšový králíček.

Super videoklip: Biting Elbows - Bad Motherfucker

26. března 2013 v 10:25 | jask*
Tohle je pravděpodobně nejlepší hudební klip všech dob. Téhle akci se nevyrovná ani plno amerických rádoby akčních filmů.

Super videoklip: Biting Elbows - Bad Motherfucker

Když se řekne hudební videoklip, málokdo si uvědomí, že jsme to vlastně vymysleli počátkem šedesátých let v Československu. No, doba pokročila, tohle je nový počin kapely Biting Elbows s názvem Bad Motherfucker. A jak název napovídá, samotný videoklip je zatraceně dobrá akční podívaná, která připomíná 3D akční hry. Potřebujeme mít ten rozpočet!

Taky něco pro pohlazení srdíčka..

27. října 2012 v 16:07 | jask*

Samosebou

21. října 2012 v 22:36 | jask*
Navštivte nový virtuální hudební Klub Samosebou. Můžete se zde živě bavit s hudebníky, mrknout na nejznámější festivaly a hlavně si pustit do uší známé songy v originální i v recyklované verzi.

Seal - Secret

27. ledna 2011 v 10:09 | jask*
Moje současná srdeční ;o)

Bob Dylan - Blowing in the wind

21. října 2010 v 20:33 | jask*
Tahleta písnička je starší jak mnozí z nás, ale myslím si, že má pořád co říct a je nádherná jak textem tak po hudební stránce.




Kultura, móda, osobnost, gastronomie, bydlení...

21. listopadu 2009 v 20:34 | jask*

Vylaď si svoje rádio

17. listopadu 2009 v 22:59 | jask*
Chceš vlastní rádio, které bude hrát jen pro tebe? Jenom songy, které máš rád? Kapely, které tě baví?

Fikce? ... Realita!

Chytré rádio MUSILINE hraje podle tvé chuti, vkusu a nálady. Je to strašně jednoduché - zkus to a vytvoř si vlastní rádio!

Jesus Christ Superstar (1973)

11. července 2009 v 0:51 | jask*

Neděste se námětu, hlavní je hudba a ta je v tomto případě skvělá!

Legendární filmové zpracování světoznámého muzikálu v režii Normana Jewisona. Rocková opera vypráví z pohledu Jidáše Iškariotského, příběh posledních sedmi dnů života JEŽÍŠE KRISTA - od jeho příchodu do Jeruzaléma až do ukřižování.
Ambiciózní a mimořádně finančně náročný filmový projekt vznikal v roce 1969 v exterierech přímo v Izraeli.
V roce 1973 natočil Norman Jewison podle muzikálové předlohy rovněž film. Novější filmové zpracování je z roku 2000 (režie: Nick Morris).

Děj muzikálu začíná v Betánii Jidášovým nátlakem na Ježíše před příchodem Ježíše a jeho učedníků do Jeruzaléma. Jidáš nechápe, čeho chce Ježíš dosáhnout a tuší že přichází konec. Napětí je cítit i mezi ostatními učedníky a zatímco Marie Magdalena pomazává Ježíše vonnou mastí (Mt 26, 6-7), Jidáš se s ním pře mj. o hříchu a odpuštění. Ježíš se blíží k Jeruzalému, kde velekněží docházejí k názoru, že by měl zemřít. Ježíš pak slavnostně vstupuje do města a dav provolává Hosanna (L 19,36-38). Kaifáš žádá Ježíše, aby dav zklidnil (L 19,39). Jeden z Ježíšových učedníků, Šimon Zélótes, a s ním celý dav, žádají Ježíše, ať se ujme vlády a spolu s nimi se postaví Římu, ten to však odmítá. Pilátu Pontskému se zatím zdá o Ježíši sen (Mt 27,19). Ježíš v Jeruzalémě vstupuje do chrámu a vyhání odtud překupníky, potom se k němu obrací veliký dav nemocných, on však nemá sílu je všechny uzdravit; Marie Magdalena ho pak ukládá ke spánku. Jidáš jde za kněžími a prozradí jim, že Ježíš bude ve čtvrtek v noci sám v zahradě getsemanské; od kneží dostává za tuto informaci peníze.
Druhá část muzikálu začíná poslední večeří. Při ní Ježíš překvapeným učedníkům oznamuje, že ho jeden z nich zradí a druhý zapře. Jidáš se s ním opět dá do sporu a odejde od nich. Po večeři, zatímco ostatní učedníci spí, se Ježíš modlí v zahradě getsemanské a žádá Otce, aby ho zbavil nutnosti své oběti, končí však slovy "děj se vůle tvá". V tom přichází Jidáš a líbá Ježíše, aby stráž poznala, koho mají odvést. Ježíš je zatčen a předveden před Kaifáše. Šimon Petr jde za ním, ale třikrát ho zapře, když se ho tři různí lidé po sobě ptají, jestli nezná Ježíše či jestli k němu nepatří. Ježíš je předveden před Piláta, ten ho ale nechce soudit a předává ho Herodovi, ten po něm chce předvést nějaký zázrak, Ježíš ale mlčí a tak ho Herodes předává zpět před Piláta. Jidáš poté vrací peníze kněžím a v zoufalství si bere život. Kaifáš žádá po Pilátovi pro Ježíše smrt, ten s ním mluví, konstatuje, že "nespáchal nic, zač by trest ukládal", nakonec ho ale pod nátlakem zfanatizovaného davu dává zbičovat. Ani pak ale Ježíšovi nerozumí a odsuzuje ho k smrti. V tom přichází opět Jidáš a ptá se Ježíše, zda měla jeho smrt smysl. Ježíš je pak ukřižován.

ÚRYVEK Z ROCKOVÉ OPERY JESUS CHRIST SUPERSTAR 1973 - I Dont Know How To Love Him

DALŠÍ ÚRYVEK - Superstar

A JEŠTĚ TENTO SI NEMŮŽU ODPUSTIT - Could We Start Again Please?

The Wall - Pink Floyd

11. července 2009 v 0:27 | jask*

The Wall (Zeď) z roku 1979 je bezesporu jedno z nejdůležitějších alb v rockové historii, a stejnojmenný film, uvedený v roce 1982, už jen tím že obsahoval hudbu z tohoto kousku vlastně nemohl nic zkazit. A tak jen vylepšoval, a to tak, že po shlédnutí tohoto snímku jsme ještě dlouho bez hnutí mohli koukal do černé obrazovky počítače se spodní čelistí silně pokleslou.
Smutek a bolest hlavního hrdiny je totiž skrze obrazové orgie vypalována zevnitř do vaší lebky, kde poté tyto emoce ještě několik hodin rudě září a promítají se i na vás, takže vám je jako kdyby to byl váš otec, kdo padl ve druhé světové válce když jste ještě polehávali v kočárku, jako kdybyste to byli vy, kdo ve škole zažíval tyranii ze strany učitele (Alex McAvoy)(pokud si myslíte že víte o čem mluvím, vězte že film vám to naservíruje tak, že se do školy budete ještě moc rádi vracet), jako kdyby jste si vy uvědomili, že milujete svou partnerku (partnera) až poté co jste na druhé straně zeměkoule, ona vás dávno podvádí a vy jste obklopen fanatickými a přiopilými fanynkami.
Tohle všechno totiž zažívá hlavní hrdina Pink Floyd (Bob Geldof), a proto si začíná stavět Zeď, aby mohl žít osvobozen od těchto ran dopadajícíh na jeho život. Každá další je "Another Brick In The Wall" (další cihla ve zdi), Jenže jak se stavba blíží ke konci, Pink začíná propadat děsivým halucinacím, a téměř hned poté jak je Zeď hotová si uvědomuje děsivé důsledky svého činu. Ale to již je pozdě, blíží se další koncert, a jeho duše se mění do podoby rockového Adolfa Hitlera, který začíná ovládat a ničit svoje vlastní fanoušky.

NEJSUPROVATĚJŠÍ SUPER


Gregorian

10. července 2009 v 22:53 | jask*

Gregorian je uskupení německých vokálních zpěváků, kteří převádějí rockové a popové skladby do gregoriánského stylu.

GREGORIAN - My immortal

GREGORIAN - Nothing Else Matters

Queen - Bohemian Rhapsody

9. července 2009 v 21:09 | jask*

Britská rocková skupina Queen byla založena roku 1970 v Londýně. Původně skupinu tvořili zpěvák Freddie Mercury, kytarista Brian May a bubení k Roger Taylor, po roce se k nim přidal také baskytarista John Deacon. Pod názvem Queen poprvé vystoupili v únoru roku 1971. Do roku 1973 vydali 15 studiových a 5 živých desek a hromadu dalších singlů. Jejich nahrávky obsazovaly první příčky hitparád po celém světě.
Obdržely nespočet ocenění za pojetí skladeb, prodaných desek a hudební přínos. V roce 1991 zemřel Freddie Mercury. Kapela se však nerozpadla a s zpěvákem Paulem Rogersem vystupují jako Queen + Paul Rodgers.

MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ SKUPINA


Diskografie

Studiová alba

1973 Queen
1974 Queen II
1974 Sheer Heart Attack
1975 A Night at the Opera
1976 A Day at the Races
1977 News of the World
1978 Jazz
1980 The Game
1980 Flash Gordon soundtrack ke stejnojmennému sci - fi filmu
1981 Greatest Hits výběr největších hitů z let 1973 - 1980
1982 Hot Space
1984 The Works
1986 A Kind of Magic
1989 The Miracle
1989 At The Beeb BBC nahrávky z počátku 70.let
1991 Innuendo
1991 Greatest Hits II výběr největších hitů z let 1981 - 1991
1992 Classic Queen americká obdoba Greatest Hits II
1995 Made In Heaven
1997 Queen Rocks výběr z rockových nahrávek Queen, obsahující jednu nahrávku novou bez Freddieho Mercuryho
1999 Greatest Hits III navazuje na předchozí dva výběry Greatest Hits
2006 Stone Cold Classics americká obdoba Queen Rocks

Živá alba


1979 Live Killers
1986 Live Magic
1992 Live at Wembley '86
2004 Queen On Fire - Live at the Bowl
2007 Queen Rock Montreal

Queen + Paul Rodgers

2005 Return Of The Champions záznam koncertu
2008 The Cosmos Rocks



Lady Gaga

8. července 2009 v 17:27 | jask*

Lady Gaga je populární a oblíbená zpěvačka z USA. Je jí teprve třiadvacet let, ale už nyní především díky hitům Poker Face a Eh Eh je na vrcholu. Lady Gaga je pouze pseudonym, její pravé jméno je Joanne Stefani Gabriella Germanotta. O Lady Gaga je také známo, že byla spolužačkou Paris Hilton. Zkrátka tato zpěvačka je v poslední době hodně in.

POKER FACE


PINK - PLEASE DON'T LEAVE ME

EH, EH /NOTHING ELSE I CAN SAY/ 2009

Enigma, Era, Enja, Vangelis, Gregorian

23. června 2009 v 23:54 | jask*


Moji oblíbenci









Little Boots - Hands

15. června 2009 v 9:08 | jask*


Být prohlášen za největší objev letošního roku v prestižní anketě BBC Sound Of... kariéře určitě může pomoci. Victoria Hesketh, která si pro sólovou dráhu zvolila pseudonym Little Boots, těm, kdo ji na čelo tohoto žebříčku dostali, svým debutem "Hands" rozhodně ostudu neudělá.
Little Boots je typickou představitelkou vlny úspěšných hudebníků, jimž na výsluní pomohl internet. Místo aby si své písničky a hlavně coververze oblíbených hitovek hrála jen pro sebe v ložnici, zaznamenaná videa nahrávala na svůj profil na YouTube.com a pozvolna si vytvořila velký okruh fanoušků. Zkušební dvojice (ne až tak úplně oficiálních) singlů "Stuck On Repeat" a "Meddle" o ní dala na tanečních parketech pořádně vědět a první opravdový singl "New In Town", doplněný už i videoklipem, debutoval poslední květnový den na 13. místě britské hitparády. K úspěchu má Victoria tedy našlápnuto slušně, pozitivní přijetí skladeb ale musí potvrdit i debutovou deskou. Písničky si píše sama, ale vždy se hodí rada někoho zkušenějšího, a tak se spojila s Joem Goddardem z Hot Chip a Gregem Kurstinem z The Bird And The Bee, ale hlavně producentem třeba posledního alba Lily Allen. Dohromady vytvořili směs, která stojí na silných skladbách a elektropopu, jenž místy přechází do totální pocty osmdesátkám. Samozřejmě se současným zvukem.

Jakkoli by z obsahu z jejího ložnicového kanálu na YouTube.com mohlo vyplývat, že nahrávka se ponese v odlehčeném a pomalejším duchu, "Hands" naopak na aranžích nešetří a stejně tak až do dvanácté skladby nepoleví v tempu. Nejvíce by šla srovnat s jiným elektropopovým objevem posledních měsíců, Američankou Lady GaGa, ovšem s hudebně podstatně vyšším IQ. Tam, kde GaGa vyhrává s image, Boots vede s muzikou. Kromě jednoznačných tanečních hitovek ("New In Town", "Remedy", "Earthquake") dokáže překvapit třeba pochodovým rytmem ("Ghosts") nebo přece jen pomalejším tempem v poslední "No Brakes". Příznivce její zcela unplugged verze pak ještě čeká třináctá utajená skladba, kde se Victoria doprovází jen u klavíru. Největší perlou celé kolekce je ovšem duet s Philipem Oakeym z Human League "Symmetry", kde se plně odráží pocta Little Boots osmdesátkám v kombinaci s jedním z nejsilnějších refrénů, jaké byly letos ke slyšení. Debutové album Little Boots (MySpace.com) "Hands" vyjde v Česku 22. června (v Británii už o dva týdny dříve) a bude obsahovat těchto dvanáct skladeb: New In Town, Earthquake, Stuck On Repeat, Click, Remedy, Meddle, Ghosts, Mathematics, Symmetry, Tune Into My Heart, Hearts Collide, No Brakes.

Kylie Minogue je zasnoubená

15. června 2009 v 9:02 | jask*

Australská zpěvačka Kylie Minogue dostala ke svým jednačtyřicetinám velký dar. Její přítel Andres Velencoso ji během výletu v New Yorku požádal o ruku.
"Andres jí řekl, že se chce vedle ní probouzet každé ráno až do konce svého života. Zeptala se ho, jestli to myslí vážně a jestli ví, co říká. On jí na to odpověděl, že ano a že by si ji chtěl vzít. Byla v sedmém nebi," uvedl britský magazín Grazia. Dále v něm stojí: "Kylie je šťastná jako nikdy předtím a každý z jejich známých tvrdí, že on je pro ni ten pravý."
Kylie Minogue (MySpace.com) zatím nic oficiálně neoznámila, ale podle blízkých přátel vše brzy napraví.

SEVEN HEAVEN

15. června 2009 v 7:49 | jask*



Kapela SEVEN HEAVEN byla založena koncem roku 2002 v Praze čtyřmi velkými fandy hudby let osmdesátých. Kapela staví na odkazu kapel O.M.D., DEPECHE MODE, ULTRAVOX, FREUR, ALPHAVILLE, SIMPLE MINDS nebo CLAN OF XYMOX. První skladba nese příznačně název "1981" a v roce 2003 slaví úspěchy na serveru http://www.depechemode.cz .
Koncem roku 2008 byla nahrána skladba "Faithless in Faith" jako předzvěst připravovaného alba "The End Of Hi-Fi?". Zmíněná píseň je již hrána na několika internetových rádiích po celém světě a na Rádiu 1. Hudba SEVEN HEAVEN je oslavou new romance a dark wave scény. Milovníci velkých refrénů, tajemných nálad, tepajících syntezátorů a zasněných zvuků si přijdou jistě na své.


Jarek Nohavica - Tanec mezi vejci

12. června 2009 v 2:23 | jask*




TEXT PÍSNIČKY

Když chceš házet rajče nebo vejce
na nějakého hloupého strejce
tak hlavně mysli na to že rajče ani vejce není
předurčeno ku házení
Je to nevyzpytatelná hmota
letí stejně blbě jako bota
a netrefit se byla by ostuda
byl bys levoruký pobuda
Když už teda výtržníku jdeš na to
a kupuješ si vajec plato
dávej bacha a neber křapky
z nich žloutek leze sám ze skořápky
Kupuj áčka, můžeš i béčka
hlavně nebuď za blbečka
který dá na babské rady
a koupí vejce z čokolády
S rajčaty je stejná potíž
různé kvality jsou totiž
Jak se zmínil knížepán v tisku
správné se rozmáčknou už při pouhém stisku
Rajče tvrdé jako pingpongový míček
neudělá správný flíček
Budeš tam stát jako pako
když nepotřísníš ono sako
Proto dřív, než jdeš do akce
sečti výšku a, hmotu b a tlak c
násob koeficientem rizika
poděl váhou politika
Chce to klid, říkali epikurejci
život je tanec mezi vejci
Život prostě bezva je
horší byl by, kdyby byl bez vajec






 
 

Reklama